Päiväretki Koloveden kansallispuistossa 30.6.2017


Kuinka pitkään: Päiväseltään
Parhaat palat: rauhallisuus, palokärjet, hyvä nuotiopaikka, hyvät eväät

Etelä-Savossa sijaitseva Koloveden kansallispuisto sopii ehkä parhaiten melojille. Kanoottien ja kajakkien vuokrausta on alueella tarjolla. Autoileville retkeilijöille sopii myös Nahkiaissalon luontopolku puiston kaakkoislaidassa, Savonlinnan suunnalta tullessa pian Hanhivirran lossin jälkeen. Koloveden luontotupaan voi tutustua kesäaikaan Enonkoskella, sopivasti matkan varrella Savonlinnan suunnalta tultaessa. Koloveden luonnossa järvet ja vanhat metsät saavat kattavan edustuksen, missä viihtyvät niin saimaannorppa, saukko kuin monet kolopesijät, kuten palokärki.

REITTIKARTTA

Kartta: Metsähallitus
Reitti: Nahkiaissalon luontopolku, parkkipaikalta rantaa myöten Lohilahteen ja metsäisempää reittiä takaisin.
Matka: 3,3 km
Sää: Lämmin ja aurinkoinen.


Kesätyöni Savonlinnan seudulla antoi hyvän mahdollisuuden tutustua myös alueen mahtavaan luontoon sekä kahteen kansallispuistoon. Ensimmäisenä lähdin päiväseltään Kolovedelle. Matkalla pysähdyin Enonkoskella Koloveden luontotuvalle, missä tutkin hetken näyttelyjä ja nautin paikallisen 4H-kerhon kahvion antimista. Matkani jatkui Hanhivirran lossille, jonka ylitettyäni olikin enää lyhyt matka Nahkiaissalon parkkipaikalle. Lähdin yhdessä kesän parhaimmista säistä tallustelemaan Nahkiaissalon luontopolkua vastapäivään eli ensiksi rannan kautta kohti Lohilahden nuotiopaikkaa, jossa oli tarkoitus paistaa nakkeja ja leipäjuustoa. Matkalla ihailin vaihtelevaa eri-ikäistä metsää: havupuita, lehtipuita, pieniä aukkoja. Palokärki liihotteli pakoon ihmisen nähtyään pariinkin otteeseen, mutta kamerani ei jo huonosta kunnostaan johtuen sitä ehtinyt tavoittaa. Rauhallisen ruokailun jälkeen lähdin Lohilahdesta jatkamaan toista reittiä kohti parkkipaikkaa. Ristin sielua muita ihmisiä en nähnyt koko päivänä, eikä Nestorikaan valitettavasti näyttäytynyt. Ehkä ensi kerralla ja mukavaa oli näinkin!


Nahkiaissalon parkkipaikan opasteet.


Nahkiaissalon luontopolun alkua.
Mukava lyhyt esittely!


Kesäinen sää oli parhaimmillaan.


Maisemia metsään...


...ja järvelle.


Nuotiopaikan kunto oli kohdallaan.


Tämä eläinystävä antoi kuvatakin itseään.


Kiitos! Eiköhän vielä joskus tule vierailtua uudestaankin.




P.S. Nahkiaissalon luontopolku oli maastoltaan yllättävän vaativa, joten hyvät kengät, aika ja jaksaminen ovat tarpeen :)

Lisätietoa Kolovedestä: http://www.luontoon.fi/kolovesi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raikuun salpa-aseman luontopolku, Kerimäki 22.5.2018

Vaellus Lemmenjoen kansallispuistossa 29.7.-2.8.2017

Retkellä Patvinsuon kansallispuistossa 31.5.-1.6.2018